Skocz do zawartości
kajan

MK 16 (Pro) nie zmienia jakości zdjęć mimo wprowadzenia zmian w pliku build.prop

    Rekomendowane odpowiedzi

    kajan

    Otóż, model MK16, (Xperia Pro), plik build.prop po dodaniu wpisów, nie uwzględnia ich. System .62, zrotowany, nie brandowany (CE1)

    Chodzi konkretnie o opcje:

    ro.media.enc.jpeg.quality=100 ### podniesienie jakości jpg do 100%

    ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000 ### podniesienie jakości zdjęć

    ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000 ### podniesienie jakości video

    Jak pisałem fotki nie zwiększyły objętości, oscylują w okolicy 0.9-1.5 Mb w zależności od ujęcia, jakość również się nie zmieniła. A propos, jestem b. zniesmaczony jakością aparatu, jest beznadziejna w porównaniu np do K800.

    Czy jest na to jakaś rada? Czy w/w model (cała rodzinka 2011) przechowuje ustawienia aparatu (camera) w jakimś innym pliku?

    Oczywiście mówię o pliku (built.prop) umieszczonym w /system. Nie ma mowy o pomyłce, plik właściwy na pewno został zmieniony.

    Pozdrawiam

    KJ

    Edytowane przez kajan

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    wykrzyk.png Twój temat narusza Regulamin Forum pkt 4.3.

    Tytuł wątku musi być krótkim streszczeniem Twojego posta oraz w sposób jednoznaczny nakreślać problem lub istotę dyskusji. Powinien także zawierać informacje odnośnie tego, jakiej pomocy oczekujesz.
    Przydatne linki:
    Pierwsze kroki na forum
    Zmiana tytułu wątku
    Jak poprawnie nazwać temat
    Problemy z plikiem build.prop [/WARNT]

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Otóż, model MK16, (Xperia Pro), plik build.prop po dodaniu wpisów, nie uwzględnia ich. System .62, zrotowany, nie brandowany (CE1)

    Chodzi konkretnie o opcje:

    ro.media.enc.jpeg.quality=100 ### podniesienie jakości jpg do 100%

    ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000 ### podniesienie jakości zdjęć

    ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000 ### podniesienie jakości video

    Jak pisałem fotki nie zwiększyły objętości, oscylują w okolicy 0.9-1.5 Mb w zależności od ujęcia, jakość również się nie zmieniła. A propos, jestem b. zniesmaczony jakością aparatu, jest beznadziejna w porównaniu np do K800.

    Czy jest na to jakaś rada? Czy w/w model (cała rodzinka 2011) przechowuje ustawienia aparatu (camera) w jakimś innym pliku?

    Oczywiście mówię o pliku (built.prop) umieszczonym w /system. Nie ma mowy o pomyłce, plik właściwy na pewno został zmieniony.

    Pozdrawiam

    KJ

    Robiłem to samo na ST15 też nie widzę żadnej różnicy, wydaje mi się ze to ściema z tymi "ulepszeniami"

    jedynie co mi działa to dalvik.vm.heapsize=48m zamiast 32m.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.