Skocz do zawartości
Szynku

Mój telefon nie wstaje po wgraniu ROM-u/MOD-u/Kernela >>> PISZ TUTAJ <<<

    Rekomendowane odpowiedzi

    adamo1139

    Na początek standardowo. Zobacz, czy tryb s/w update działa. Czy bateria nie padła. Czy reaguje, jak się podłączy do ładowarki. Spróbuj odpalić bez karty SD i sim. Sprawdź takie coś : wyjmujesz baterię, klikasz i trzymasz cały czas vol+ i podłączasz do kompa. Powinny być na zmianę sygnały w kompie podłączania do portu i odłączania. Jak nie zadziała spróbuj to samo, tylko z vol-

    n€XU$4&TT

    [Dodano: 01.05.2015 - 22:04]

    Jak nic nie zadziała, masz cegłę.

    n€XU$4&TT

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Są sygnały na wyjętej baterii przy vol+ jak podłącze do pc. Co to oznacza?

    EDIT:

    Dodam, że nie reaguje na ładowarkę i tryb s/w, nic się nie dzieje, ekran czarny.

    Edytowane przez lasgane

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    adamo1139

    Najprawdopodobniej bateria nie łączy. Możliwe, że pamięć nand się zjarała. Wyczyść styki baterii, ewentualnie sprawdź napięcie baterii przy użyciu multimetra. Jeżeli napięcie baterii będzie poniżej 3.4V lub nie będzie chciało zmierzyć, to problem w baterii.

    n€XU$4&TT

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Raczej nie bateria, bo nie ma nic na fonie na usb bez baterii, nie ładuje. A jeśli pamięć nand to do śmieci?

    Tego multimetra nie mam, ale jeśli nie ma reakcji u niego na s/w i na podłączenie do kompa/ładowarki bez baterii to raczej nie bateria. Dodam, że program (chyba) fastboot go widzi.

    Edytowane przez lasgane

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    adamo1139

    Jak wchodzisz do fastboota, jak Ci się telefon nie włącza? ;) pamiętam, że były pliki na l9, co flashowały potrzebne dane na dysk, jak telefon miał bricka. Wtedy s/w upgrade zaczynał działać. Niestety zapomniałem dokładnej nazwy. Reakcji na s/w nie będzie, jeżeli bateria będzie zepsuta. A l9 bodajże nigdy sama nie reaguje z kompem, jeżeli nie ma baterii w środku. Jeżeli pamięć się zepsuła, to albo wymiana płyty głównej, albo sprzedaż jako dawca części.

    n€XU$4&TT

    [Dodano: 01.05.2015 - 23:50]

    Na Twoim miejscu poszukałbym teraz tych plików, co ratują l9 z bricka, to było na 95% na xda.

    n€XU$4&TT

    [Dodano: 01.05.2015 - 23:59]

    http:// forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2292828 to chyba to. Zflashuj pliki do p760 JB

    n€XU$4&TT

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    NIestety nic nie daje jak już sflaszuję to jest done i nic. Nie restartuje się, nie mogę włączyć. Czyli pamięć?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    adamo1139

    Czyli coś z płytą. Najprawdopodobniej pamięć. Idź do serwisu, może oni to jeszcze spróbują uratować. W serwisach mają specjalne narzędzie octupulus box do naprawy smartfonów LG. No chyba, że ta bateria... Może jest w takim stanie, że nie działa. Może w sklepie elektrycznym pozwoliliby Ci pożyczyć multimetr. Albo jakiś znajomy by go miał. W jakim mieście/miejscowości mieszkasz? Może bym akurat miał blisko. Możesz kupić multimetr na allegro i zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny i wtedy byś płacił tylko za przesyłkę zwrotną. Czyli jakieś 5 zł.

    n€XU$4&TT

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Spróbuję pożyczyć baterię od kolegi, też ma L9,albo załatwić multimetr (dziadek jest ekeltrykiem). Dzięki za chęci, jest już po gwarancji 4 miesiące i zaniosę go do serwisu blisko i mi wycenią naprawę, albo dadzą hajs za częśći.Jeśli to bateria to dam znać jeszcze jak ma się sprawa ;)  W każdym razie dzięki za pomoc!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    witam!potrzebuję pomocy po tym jak przywróciłem tel. do ustawień fabrycznych.Po uruchomieniu wibracja i logo LG. tel. nie wchodzi także w recovery,  wyjęcie baterii nic nie daje.Niestety po instalacji sterowników i podpięciu do kompa także nic się mie dzieje...co któreś podpięcie usb słychać dzwięk z komp. i tyle...

     

    Czy to mozliwe,ze po przywróceniu do ustawień fabrycznych coś aż tak padło?

     

    Jakaś rada? będę wdzięczny...

     

    Pzdr,

     

    ---------------------------------------------

     

    ok , naprawione volume- i power mnie uratowały...

    Edytowane przez piter1114

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    golima

    Witam

     

    Telefon ma odblokowany Bootloader oraz wgrany OTL, problem w tym ze nie moge sie do niego dostac. Telefon da rade wejsc w tryb fastboot, s/w i tylko tyle. Nie moge wejsc w recovery. Jedyne co to widnieje logo LG i nic dalej. Jak to ugryźć ? :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x