Skocz do zawartości
Szynku

Mój telefon nie wstaje po wgraniu ROM-u/MOD-u/Kernela >>> PISZ TUTAJ <<<

    Rekomendowane odpowiedzi

    Brandowany to syf, wgraj czystego 10h i będziesz miał spokój, zazwyczaj na tych własnie mieszanych przez operatorów są problemy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak ktoś używa pojęcia "format na niebrandowany" to wątpię w nikłe pojęcie wgrania,później płacz że nie aktualizuje. :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    laress
    Napisano (edytowane)

    Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało. Telefon zawieszał się już po ponownym uruchomieniu po zakończeniu przywracania...

    Czyli pozostaje wgranie romu

    Edytowane przez laress

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    XQS

    Spróbuj wgrać ROM, jak nic nie da to oddaj na gwarancję, może to wada techniczna.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dymkul

    Próbowałem tego sposobu na zamiane karty z pam. wenętrzną. Na Jelly Bean L9.

    http://forum.android.com.pl/f14/jak-zamieniae-sdcard-extsd-zwiae-kszyae-pamiae-ae-wewnae-trznae-245416/

    Po edycji pliku vold.fstab i restarcie telefonu. Po próbie wejścia w ustawienia pisze "niestety ustawienia została zatrzymana" podobnie kontakty i sms. Nie mogę wybrać nawet trybu usb.

    Mógłby mi ktoś wysłać swój plik vold.fstab z tych co aktualizowali do Jelly Bean.

    Lub proszę o sposób reanimacji L9 :)

    Power + Home + Vol- nie naprawiło sprawy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Squash

    Witam

    Prosze pomóżcie. Wczoraj zachciało mi się instalować Jelly Bean , robiłem wszystko według instrukcji - raz już flashowałem V10A i wszystko poszło jak po maśle. Jednak nie tym razem. Za każdym razem podczas instalacji romu pokazuje się komunikat o rozłączeniu telefonu z PC ( od 15 dp 20% instalacji).

    Błagam pomóżcie, co robić! Telefon włącza się w trybie S/W.

    Screen:

    post-70519-14255719727603_thumb.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Squash

    Próbowałem wgrywać 10A, 20B i lipa.

    Dawałem Recovery Phone i też się zatrzymuje instalacja.

    Brak mi sił...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wyciąg i włóż baterie i uruchom telefon. Powinien normalnie się włączyć.

    Edytowane przez slowik57

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    jak podłączasz w s/w to też staje na 15 ? jak nie dasz rady nic zrobić to pozostaje awaryjne odzyskiwanie firmware podłączając w trybie s/w . kiedyś jak wgrywałem normalnie jak z poradnika to też kilka razy zatrzymało się na 15 % ale wtedy pomagało podłączenie w trybie s/w .. dlatego teraz zawsze soft wgrywam w ten sposób

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Squash

    Awaryjne odzyskiwanie? Chodzi9 o Recovery Mode?

    Jesli tak to robiłem i niestety nie pomaga...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x