rogio2 78 #1 Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Oryginalny wątek - [KERNEL][1,4GHz]Tweaked kernel v2[12/02/2013] - xda-developersCechy: Nie wymaga modułów, wszystko zawarte w KerneluInit.d support script (Wymaga busybox w xbin)Lulzactive, hotplug, SmartassV2SIO, VR planiściDostępne częstotliwości: 98MHz CPU, 196MHz, 320MHz, 480MHz, 600MHz, 800MHz, 1GHz, 1,2 GHz, 1,4 GHzDomyślnie max częstotliwość CPU: 1 GHz (600MHz, gdy ekran jest wyłączony)Domyślnie min CPU częstotliwość: 98MHz Wymagania:Odblokowany bootloaderFastbootDownload:Download file protoukernelInstalacja: Uruchom do bootloaderaZainstaluj Kernel z fastboot: ". Fastboot Flash boot 'kernelname" img "Reboot i gotowe! Źródła:https://github.com/atis112/htc_kernel_protouPodziękowania dla Dev = Atis112 =Odpowiedź na częste pytania ... Jak to dokładnie zainstalować?Czy potrzeba custom ROM?Jak się dostać do bootloadera? Wszystko jest u franekmat na naszym Forum Edytowane 13 Czerwca 2015 przez baca01 wstawiono prefiks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janko1968 0 #2 Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Czy mógłby ktoś bardziej łopatologicznie wytłumaczyć jak to wgrać. Już wiem, ale ten kernel coś nie działa,telefon łapie bootlopa Edytowane 14 Lutego 2013 przez janko1968 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DjSeba 14 #3 Napisano 24 Lutego 2013 Witam, czy mógłby ktoś podać linka do oryginalnego kernel'a? Bo przy wysłaniu do serwisu, raczej będzie potrzebny stock? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KozaCk 0 #4 Napisano 27 Lutego 2013 Jeżeli wgram ponownie ten rom Desire_X_1_18_SUBB_deodexed.zip to przywróci jakieś "domyślne jądro"? Czy już zawsze będę skazany na Tweaken Kernel v2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogio2 78 #5 Napisano 28 Lutego 2013 Przed serwisem zrób unrot http://forum.android.com.pl/f740/unrooting-system-dx-powra-t-do-oryginaa-u-259140/ co do kernela też zmieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Exigos 0 #6 Napisano 1 Marca 2013 Nie moge wejść t bootloader, klikam fastboot, potem bootloader i piszew potem sd card checking... i sie wchodzi z powrotem do menu gzie jest fastboot, factory reset itp. Pomocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubicom 0 #7 Napisano 2 Marca 2013 Jak w tym kernelu ustawić/zarządzać taktowanie? Zainstalowałem i mi lekko tel. zmulił. Sprawdziłem na CPU Spy - i okazało się że tel. korzysta tylko z częstotliwości 245 i 320mhz (oraz deep sleep) Pozostałe są "unused". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czechuk 9 #8 Napisano 2 Marca 2013 Jak w tym kernelu ustawić/zarządzać taktowanie? Zainstaluj.https://play.google.com/store/apps/details?id=it.sineo.android.noFrillsCPU&feature=search_result Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubicom 0 #9 Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) Regulamin forum pkt 4.6 Teraz telefon nabrał ducha Edytowane 3 Marca 2013 przez linar10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogio2 78 #10 Napisano 3 Marca 2013 To super przynajmniej na coś się przydałem ...a:[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach