squixy Jak mogę podłączyć swojego HTC do komputera? Gdy podłączam kablem usb to w htc się zapala dioda pomarańczowa, na ekranie symbol ładowania i widok kabla usb. W komputerze nie mam żadnej pozycji nowej, a htc sync nic nie znajduje..
kurdak USC nie wiem co to jest... Ok tak na serio to musisz podłączyć kabel USB pod komputer i komórkę, zjeżdżasz z paskiem powiadomień na dół i zaznaczasz, połącz przez USB. W tej chwili masz już nowy dysk zewnętrzny na PC, wchodzisz do niego i masz dostęp do plików na karcie pamięci. 1. 2. 3.
squixy No dzięki bardzo! A jeszcze taki off-top przed zamknięciem, przy pisaniu smsa jak wybrać kontakt do którego się chce go wysłać?
Rockstar Hello, Pozwólcie, że odświeżę temat. Ok po kablu już wiemy, ale jak połączyć się z laptopem przez bluetooth? Jak próbuję przesłać z kompa jakiś plik na komórkę, to pokazuje mi komunikat, że "usługa File Transfer nie jest udostępniana przez urządzenie htc". Z inną komórką (nokia) też nie mogę się połączyć... Nokia traktuje go jako zestaw słuchawkowy czy coś.. EDIT: aha, dobra już znalazłem to http://wiki.android.com.pl/FAQ#Czy_mog.C4.99_wysy.C5.82a.C4.87_i_odbiera.C4.87_pliki_przez_Bluetooth 😛
karaskiew USC nie wiem co to jest... Ok tak na serio to musisz podłączyć kabel USB pod komputer i komórkę, zjeżdżasz z paskiem powiadomień na dół i zaznaczasz, połącz przez USB. W tej chwili masz już nowy dysk zewnętrzny na PC, wchodzisz do niego i masz dostęp do plików na karcie pamięci. 1. 2. 3. No wszystko ładnie i pięknie a jeśli masz tylko możliwość podłączenia usb a nie ma w liście synchronizacji problem dotyczy G2 normalny hero podłącza htc sync a G2 nie chce.
thunderhorse Hmm, ja dzisiaj zauważyłem że zniknęła ta opcja połączenie przez USB, teraz się pokazuje tylko HTC Sync 🙁
tomkom84 Mam Problem zainstalowałem HTC Sync Podłączyłem mojego HTC With Fire przez kabel USB do komputera zeby móc wejść w pamięć telefonu (instalować aplikacje, dzwonki sms) Na telefonie w powiadomieniach do wyboru mam: -Tylko ładowanie -Napęd dyskowy -Udostępnianie internetu Nie umie się połączyć, a jak zaznaczę napęd dyskowy to jest pamięć karty pamięci Co zrobić żeby połączyć z telefonem?
raven_raven Nie dostaniesz się w tak prosty sposób do pamięci telefonu, Android jej normalnie nie udostępnia. Po to jest cała operacja roota, by dostać się do plików systemowych i móc swobodnie nad nimi pracować. Ale po co Ci to? Aby instalować aplikacje/wgrywać dzwonki nie musisz grzebać tak głęboko, są inne sposoby dostępne dla normalnego użytkownika.
tugeder Ja mam taki problem i nie moge sobie z tym poradzic. Mnie sie nie pokazuje znaczek usb i nie moge wogole wejsc. Żadne z powiadomien typu tylko ładowanie, htc sync lub modem nie wyswietla mi sie. Mam zaznaczone w telefonie usb debugging. Zglupialem i prosze o pomoc
Jockey55 Mam to samo co kolega wyżej. Też mam funkcje Tylko ładowanie, HTC Sync, modem. Gdy podłączam telefon, w Moim Komputerze jest dysk wymienny I, czyli tego telefonu i gdy go klikam to wyskakuje: Włóż dysk do stacji I >.<