Tja.. czy decyduję? Właśnie nabrałem wątpliwości, bo w zależności od widoku część kontaktów wyświetla mi sie w kolejności nazwisko/imię, a część odwrotnie. Edytowałem kilka na próbę i okazało się, że w indywidualnych ustawieniach wszystkie mają zaznaczone najpierw nazwisko, potem imię. Wychodzę do listy kontaktów i znów część wyświetla się w odwrotnej kolejności...
Powiem tak, programów ze stajni M$ nie znam.. windowsa używam tylko... google chrome i oglądanie stron.
Jest takie rozdzielenie, podobnie jak w Outlooku możesz dodatkowo do edycji kontaktu edytować pole imię i nazwisko (jakby poziom niżej/głębiej). Tam też ustawiasz w Hero, jaka ma być kolejność wyświetlania. Ale fakt - drugiego imienia nie ma 🙂
E??? To ja nie znalazłem takiego rozdzielenia w Herosie, ani w gmail... W gmail jest:
Nazwa: [tu wpisuje Nazwisko Imię]
Tytuł [nic, choć jak któryś ze znajomych się obnosi tytułem to mu go wpisuje]
Przedsiębiorstwo [ wiadomo firma w której pracuje jeżeli to kontakt zawodowy]
W herosie rzeczywiście - jak się kliknie w nazwę to pojawiają się dwa pola Imie i nazwisko ale _tylko_ przy ustawieniu kontaktu jako "telefon", przy google nie ma tej opcji....
Według mnie problem u Ciebie jest ze sposobem synchronizacji danych: z dwóch różnych środowisk synchronizujesz do telefonu....
Użyj do tego jednej bazy - w pełni opartej o funkcje typu LDAP (tak wiem, LDAP powstał do innych celów) i stąd synchronizuj do hero...
Może przyglądnij się googlowej aplikacji Kontakty? (jest to na pewno przy aplikacjach na własnej domenie, w gmail.com nie mogę w tej chwili tej funkcjio znaleźć).