Specyfikacja na dzień dzisiejszy:
-OMAP3430 – 600 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX 530 GPU + 430MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)
-Dimensions 60.00 x 115.80 x 13.70 mm
-Weight 169 g
-Battery Li-ion 1400 mAh.
-Standby 450 hours, talk time 420 minutes
-3.7-inch touch-sensitive display with a resolution of 854×480 pixels, 16 million color depth. Physical screen size is 45.72 mm by 81.34 mm.
-512MB/256MB ROM/RAM
-microSD / microSDHC expansion slot
-Camera: 5.0 megapixel with autofocus and video recorder
-Connectivity: USB2.0, 3.5mm audio jack, Bluetooth 2.0 + EDR, Wi-Fi
-Supported audio formats: AMR-NB/WB, MP3, PCM / WAV, AAC, AAC +, eAAC +, WMA
-Supported video formats: MPEG-4, H.263, H.264, WMV
-GPS navigation
-Package Contents: Phone Motorola Sholes, battery, charger, USB cable, 8GB MicroSD memory card and other literature.
Wg. mnie motka nie forsowała tempa w smartfonach a postanowila zebrać najważniejsze elementy i umiescic je w tym modelu co na dzien dzisiejszy jest jednym z najleprzych. Jednego nie wiem czy touch-sensitive jest multidotykowa(pojemnosciowy czy z rysiekiem też można polatać? A najwazniejsze pytanie czy gry z iphone na nim pójda bo ma ten sam proc/grafe, ale ma inny soft niz apple?
Troche sie rozpiszę w temacie, ale prosze o nie usuwanie tego tematu bo on tez tyczy sie m.in tej motki.
A dokładniej planuje zakup telefonu jeszcze w tym roku a na rynku smartphone'ów jest juz troche niezłych modeli. Zastanawiam sie na kupnem Toshiby k01, tej motoroli, lub jakiegos htc/samsunga (z qwerty bo tylko z klawiaturą szukam i nie mniejszy niz 3,5"). SE X3 rachael odpada, w same setno trafił "@wiking" wiec m.in dlatego.
Nokia N900 tez wchodziła w gre lecz maemo mnie wystraszył pod wzgledem ze bedzie mało aplikacji na niego. Iphone 3GS jest za drogi. Dlatego pytam sie ktory z jw. telefonów oplaca sie kupic bo ich cena nie jest niska i lepiej zeby zakup był trafiony za 1 razem. Pytanie co oczekuje od telefonu, no to do czego zostały stworzone smartphone: do gierek, aplikacji, surfowania.
Róznica miedzy toshibą a motka jest taka ze maja inne softy (tg01 wm, sholes androida). Jedni pisza ze na wm jest wiecej aplikacji i gierek, a inni odwrotnie, jeszcze inni pisza ze najwiecej gierek jest na iphone. Jaki soft jest bardziej wydajnejszy na komie? Czy android bedzie obsługiwał taka rozdziałkę jaką ma motka? Niektórzy piszą ze wm 6.5 i 7 bedą bezkonkurencyjne dla androida, czy to mozliwe?
Nie wiem czy ten układ jest lepszy od snapdragona. Widziałem jak na toshibie mozna odpalic emulator z psx. Dla mnie nie musi miec tego bo jak cos to wole wziasc sobie psp, choc z drugiej strony fajnie byłoby zagrac w Quake3 a;)
Dzieki za odp/pomoc.
POZDRO a:)