Mam ten sam problem. Dostawca poczty: home.pl. Myślałem, że to ich problem, ale najwyraźniej nie... Takie same objawy miałem też po jakimś czasie korzystania z SE K800i i HTC Nike (WM 6.0).
Sprawdźcie konfiguracje kont jeszcze raz.
Konfiguracja jest OK (zakładam, że u Was też). Klient łączy się bez problemu z serwerem, tyle, że nie widzi NOWYCH wiadomości. Podkreślam nowych, bo stare, tj. te, które przez pierwszych kilka dni poprawnego działania udaje się pobrać, Hero nadal widzi (o ile nie zostały wykasowane z serwera). Problem pojawia się po konkretnej wiadomości (konkretna data i godzina) - po niej żadne nowe e-maile nie są pobierane.
maclaren2 - zrób proszę test: w Hero można skonfigurować pocztę tak, żeby pobierała nagłówki/wiadomości nie z ostatnich kilku dni, tylko ostatnie X wiadomości (np. 20). Kiedy włączyłem tę opcję, Hero pobrał z serwera 20 starych wiadomości. Nowych już nie pobrał.
Robiełem dużo testów, jeszcze na HTC Nike. Bez powodzenia. Nie wiem jak się pod Androidem zrzuca logi - jeśli ktoś może podpowiedzieć, dla niezrootowanego telefonu, dzięki. Pod WM klient poczty miał opcję zapisywania logów, nawety wysyłałem je do supportu (FlexMail od WebIS), ale nie byli w stanie wiele pomóc - widzieli tylko, że coś jest nie tak, tj. klient poczty pobierał listę nowych wiadomości z serwera i na tym koniec...
A może to po prostu jakaś typowo polska bolączka, tj. jakiś specyficzny sposób konfiguracji serwerów poczty w Polsce i stąd mamy problem...? Niestety za mało się na tym znam, a goście z supportu w home.pl wykręcają się, że nie zajmują się zewnętrznym softem/hardwarem...