Skocz do zawartości
Adamo90

Gdzież się podziały, tamte hasła do WiFi?

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam,

    mam taki problem iż poirytowany lagami i zwieszaniem S3 postanowiłem zresetować telefon do ustawień fabrycznych. Oczywiście jestem fanem zabezpieczania danych na wszelki możliwy sposób więc mam 100% pewności że jako główne konto miałem ustawione jedno z moich kont google oraz na nim - synchronizuj wszystkie kontakty, hasła wifi itp. Dla pewności przed resetem sprawdziłem, tak, było to w ten sposób ustawione. Tak więc zresetowałem telefon, i już pierwszymi martwiącymi mnie objawami było rozłączenie wszystkich moich kontaktów - całą książkę musiałem od nowa konfigurować. Niestety pomimo ustawienia, aby telefon pobierał automatycznie aplikacje, które były zainstalowane, tak się nie stało. Owszem, miałem listę aplikacji jakie miałem pobrane, ale były tam WSZYSTKIE aplikacje jakie kiedykolwiek pobrałem, nie te aktualnie na telefonie w momencie resetu. Nie wspomnę już o danych aplikacji, które, jak również pisało w telefonie, powinny zostać zapamiętane. Ale ich brak przeboleję. Kontynuując - ustawiłem aby synchronizował wszystko. Nie miałem pewności, czy coś jest nie tak czy po resecie może tak być, ponieważ do sieci w mieszkaniu w Poznaniu logowałem się, przed logowaniem konta (wiadomo jak to przy pierwszym uruchomieniu telefonu, najpierw WiFi potem logowanie) aż do dziś, kiedy wróciłem do domu we Włocławku, zaś niestety S3 po prostu się do sieci nie loguje. Co wskazuje na to, iż hasła nie zostały pobrane. Nic mnie tak nie wk... ekhm, irytuje, jak nie-zsynchronizowanie haseł do sieci WiFi. Jest to bardzo dziwny objaw, wszelkie synchronizacje włączyłem i aplikacje jak i hasła powinny być. Irytuje mnie to, bo niby android jest taki wygodny (pamiętam jak zmieniałem telefon z Galaxy Ace na S3, zalogowałem się na konto a potem miałem u znajomych u których nie byłem z S3, połączenie z WiFi) a jednak dzieje się coś takiego. Nie chciałbym znowu upraszać każdego znajomego, czy poda mi swoje hasło do WiFi zawsze gdy u niego jestem. Czy jest coś o czym nie wiem, jakaś ukryta opcja? Chyba że to nie wina androida, a nakładki genialnego Samsunga. Coś może poknocili, bo usiłują wszelkimi metodami przerzucić użytkowników z kont google na konta Samsung, ustawiając je jako domyślne, a wyłączenie tej opcji jest zakopane w opcjach opcji tych opcji... co mi akurat nie odpowiada.

    Jakieś pomysły tudzież sugestie?

    P.S. nie mam, nie miałem roota, nie mam zamiaru i potrzeby, nie topiłem telefonu itp. Ot, kupiony nowy, 5 miesięcy ma, używany normalnie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    zakk87

    a miałes zaznaczoną kopię zapasową w ustawienia> prywatność??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak tak, jak wspomniałem, wszystko miałem zaznaczone i sprawdziłem przed resetem. W tym momencie w:

    ustawienia->osobiste, kopia zapasowa i zerowanie ->

    mam zaznaczone "otwórz kop. zap. danych", konto kopii takie jak zawsze, oraz "automatyczne przywracanie". Tak też było przed zresetowaniem :(

    Takiej bezpośredniej opcji ustawienia->prywatność nie mam. (jak co Android najnowszy, 4.1.2 od Samsunga)

    Także wszelkie opcje synchronizacji w ustawieniach konta są zaznaczone.

    W tym momencie specjalnie nie łączę się ze swoim WiFi, ponieważ czekam aż to rozwiążę.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x