Skocz do zawartości
th0m4s

[ROZWIĄZANE]Brak Bootimage po aktualizacji do 2.1

    Rekomendowane odpowiedzi

    Dobra wszystko zgodnie z instrukcją, wyjęta bateria pisze download mode, ale kdz po prostu zawiesza się(win7), dodam że na phone mode diag działa spoko

    ---------- Post dołączono o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

    Jest ktoś z Krakowa kto pomoże?

    ---------- Post dołączono o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

    na lapku coś drgnęło, ale ma niedosyt sterowników:/

    ---------- Post dołączono o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

    Działa, było bardzo ciężko ale udało się, polecam restartować komputer po zmianie sterów i korzystać z poradnika fearchris, out kdz jest zamieszczony we wcześniejszej instrukcji pare stron wcześniej.

    Wielkie dzięki wszystkim:)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Reju

    Już nieaktualne,

    udało mi się :)

    Edytowane przez Reju

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    opis lara07 działa :) za drugim razem już odpaliło się logo LG.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kAdi

    a u mnie nie działa. Flashowałem już kilkanaście razy, out.kdz, v20a.kdz.. dwa opisy na poprzedniej stronie również nic.

    może ktoś ma pomysł inny ? przekopiowanie za pomoca rootexplorera jakichs plikoow boot.img, bootimage, nie wiem ?

    kolejne kilka flashów i nic. nie mam już sił na to.

    wyjmuje sim/sd, dałem factory reset (kodem podanego przez kolegę z postów wyżej..)

    wyjmuje baterie, podlaczam usb i daje vol- az do download mode (sygnalizacji przez windows)

    wylaczam lg modem

    tryb 3GQTC, cs_emergency

    daje v20a.kdz, flasuje sie,

    jak skonczy daje out.kdz,

    odlaczam (mam wszystkie komunikaty) wrzucam baterie i dalej nie ma bootscrena.

    - może coś robię źle..

    sprobuje jeszcze wg tego z xda:

    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9457010&postcount=22

    dalej nic nie pomaga. RATUNKU.

    Edytowane przez kAdi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie. W waszym opisie brakuje jednej informacji. Po podlaczeniu kabla usb nalezy wlozyc naladowana barerie. U mnie bez tego wyskakiwal taki blad:

    [R&D Test Tools Log File]

    15:39:43 : Launching SW update

    15:39:43 : Unpacking KDZ

    15:39:45 : KDZ file extraced

    15:39:45 : Files were extracted.

    15:39:45 : LGMobileDL Load.

    15:39:45 : Port = -1

    15:39:45 : Connecting to phone

    15:39:56 : Check Phone mode = 1

    15:40:13 : Phone type check.......

    15:40:18 : LGMobileDL.DLL Loading....

    15:40:18 : _SetAuthMark Fail

    15:40:18 : AuthMark°ˇ Á¤Č®Č÷ Phoneżˇ Write µÇÁö ľĘľŇ˝Ŕ´Ď´Ů!

    15:40:18 : _SetAuthMark Fail

    15:40:18 : LoadCDMAPhoneData() Error

    15:40:18 : _DetachDLL Call

    15:40:18 : _DetachDLL Call End

    15:40:18 : Param : Path = C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\v20b.dz

    15:40:18 : Param : moduleDir =

    15:40:18 : Param : waitTime = 0

    15:40:18 : Param : UsbHighSpeed = 1

    15:40:18 : Param : PhoneMode = 1

    15:40:18 : Param : BinVersion = out

    15:40:18 : Param : AuthMark = 0

    15:40:18 : Call fn_StartUpgrade

    15:40:25 : Smart : wParam = 3, lParam = 0

    15:40:25 : Smart : wParam = 205, lParam = 0

    15:41:07 : Smart : wParam = 100, lParam = 6

    15:41:07 : Step : Upgrade Error error code = 6

    15:41:07 : ResetStartInfo() Call

    15:41:07 : _DetachDLL Call

    15:41:07 : _DetachDLL Call End

    15:41:07 : FreeLibrary Call

    15:41:07 : FreeLibrary Call End

    15:41:07 : ResetStartInfo() Call End

    15:41:08 : ===FINISHED===

    15:41:16 : OnModelDllMsg(OnMsgFromModelDll3GQCT_PDA) delete m_pLGCyonUpdate

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kAdi

    flashuje sie z reguły bez baterii i wklada siię ją dopiero po skonczeniu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kikos

    mi sie tez udalo logo odzyskac.

    dodam ze nie ma roznicy czy jest bateria czy tez nie , tzn ja nie zauwazylem.

    dodam ze u mnie nawet download mode sie nie wyswietlalo ale dalem rade na czuja.

    pozdro - teraz czas na fastboot i recovery

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Tyra3l

    Potwierdzam, że loga są widoczne, jak wykona się wszystkie czynności zgodnie z zaleceniami th0m4sa. Dzięki stary ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    dziękuje bardzo za ten temat, za drugim razem udało mi się. Skorzystałem z ściągi od th0m4s/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x