Skocz do zawartości
th0m4s

[ROZWIĄZANE]Brak Bootimage po aktualizacji do 2.1

    Rekomendowane odpowiedzi

    qjam

    Robię tak jak jest w poście:

    włączamy telefon i :

    1. Robimy factory reset (+vol + home+ search)

    2. Wyłączamy telefon i wyciągamy kartę sim oraz kartę pamięci.

    3. naciskamy vol- i wkładamy kabelek usb ( powinno pojawić się download mode)

    4. Teraz w menadżerze urządzeń(Panel Sterowania -> System -> Sprzet -> Menadzer urzadzen) wyłączamy Modem adroid

    5. uruchamiamy KDZ_FW_UPD (angielski), ustawiamy cs_emergency, 3GQCT, wybierasz V20A_00.kdz i klikamy Launch software update

    6. po zakończonym flashowaniu - IParam = 215 ( u mnie nie wyskoczył napis ze zakończono flashowanie, odczekałem 2 minutki ), wyciągamy kabel USB, NIE włączamy telefonu tylko od razu naciskamy vol- i znów wkładamy kabelek usb ( powinno pojawić się download mode).

    7. uruchamiamy KDZ_FW_UPD (angielski), ustawiamy cs_emergency, 3GQCT, wybieramy out.kdz i klikamy Launch software update

    8. po zakończonym flashowaniu IParam=207 ( u mnie znów nie wyskoczył napis ze zakończono flashowanie, odczekałem 2 minutki ), wyciągamy kabel USB i włączamy telefon. Powinien pojawić się bootimage.

    Ale w tym miejscu gdzie pogrubiłem po podłączeniu telefonu pojawia się w laptopie że wykryto nowe urządzenie i instalowane są jakieś sterowniki. A gdy wybrałem plik out.kdz i jestem już w download mode, dałem "launch software update" to KDZ zawiesił mi się ;/ Co mam zrobić? Dodam, że wcześniej wyłączyłem "LG ANDROID USB MODEM".

    EDIT

    Wszystko działa. Po instalacji roma out.ktz wywalało błędy w KDZ, mimo to uruchomiłem telefon, ciągle jakiś proces trzeba było wyłączać (nawet nie mogłem zobaczyć tego głównego pulpitu) ale recovery wgrałem przez fastboota, wrzuciłem rom na SD, zainstalowałem nowego roma i wszystko zostało poprawnie zakończone ;) Ten sposób na przywrócenie boot screenów LG i Androida działa! :)

    Edytowane przez qjam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie wiem dlaczego ale u mnie podczas flashowania pierwszego pliku telefon się włącza przy IParam = 216 chyba tak.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Drizzt

    Wgrało całość to się włącza, nic w tym dziwnego

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jest napisane:

    wyciągamy kabel USB, NIE włączamy telefonu tylko od razu naciskamy

    Mam go wyłaczyć i wtedy krać out.kdz?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    tez miałem podobny problem i metoda th0m4sa działa w 100% (i to pykło mi za pierwszym razem) piwo leci jak nic :E:E

    @up

    chyba trochę późno ale może ktoś też nie będzie kminił to na przyszłość będzie - chodzi o to żeby po flashowaniu pierwszego romu v20a nie dopuścić żeby sie w ogóle włączył telefon (mi np. od razu po wyskoczeniu parametru 215 chciał się uruchamiać - nie musiałem czekac ani sekundy). Czyli po zflashowaniu od razu zanim sie włączy odpinasz USB potem vol - i znowu podpinasz i flashujesz out.kdz

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mar242

    Czy przy wgrywaniu V20A_00.KDZ powinienem brutalnie odłączyć kabel po wgraniu linijki 215?

    Stosuje opisane metodę, czyli najpierw V20A, potem OUT (download mode, cd-emergency), ale bez skutku. Mój LG nadal pokazuje tylko logo po uruchomieniu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Kurald

    Przy flashowaniu cs_emergency oba kdz mają zwieche i nic się nie dzieje. Czy tryb emergency zadziała tak jak powinien czy nie warto się bawić?

    Ok żaden tryb nie działa w download mode, oba kdz dostają zwiechy i dopiero odłączenie kabelka pomaga. Jakieś pomysły?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam pytanie czy ten rom z tematu "out.kdz" ma już wgranego fastboot'a ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Kurajmo

    @up

    Nie.

    Potwierdzam sposób działa w 100%.

    Sam podczas 1 mojego tuningu swifta straciłem bootscreeny. Zaktualizowałem 1.6 do 2.1 z wgramym fastbootem. Po zastosowaniu opisanej tu metody bootscreeny powróciły.

    Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x