Skocz do zawartości
th0m4s

[ROZWIĄZANE]Brak Bootimage po aktualizacji do 2.1

    Rekomendowane odpowiedzi

    th0m4s

    Pliki rle z folderów bootimages oraz chargerimages.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    i co, ruszyło coś ? Bo chciałbym wgrać kelnera a nie mogę bo nie widzę recovery

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Powaliło mi się, do usunięcia

    Edytowane przez nucleo666

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    grapox

    U mnie partycja splash ma jakieś 300MB. Więc albo nasz telefon ma na niej co innego albo to ja mam zwalone (nie mam bootimage oczywiście). Z drugiej strony hash u którego wszyskto działa, w tym temacie wrzucał już swoje wynik z mtd i też ma taki duży rozmiar splash.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    th0m4s

    U mnie tez był taki problem ale teraz po wgraniu out.kdz (rosyjski rom z fastbootem w starszej wersji) partycje są normalnych rozmiarów i mam wyświetlane napisy na ekranie fastboot i download mode. Ale podejrzewam że nam jakimś sposobem wymazało dane z partycji mtd3. Jeżeli ktoś te dane ma w odpowiednim miejscu nieistotne jest jak długa jest partycja tylko gdzie się zaczyna. Jednak gdy porównywałem obraz hash'a z moim za pomocą hexeditora nie widziałem różnicy :/ - stąd pytanie czy użyłem złego narzędzia czy dostęp do splasha jest niemożliwy poprzez cat /dev/mtd/mtd3 > plik_docelowy.

    To wszystko co mam do powiedzenia na ten moment ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    grapox

    Nie powiem ci jakie miałem rozmiary po wgraniu starego fastboota ale również mi się pokazawał napis fastboot. Wróciłem do nowego i teraz mam te błędne rozmiary.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @ th0m4s sprawdź PW

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    th0m4s

    Niestety wgranie splasha tez nie pomogło. Metoda z recovery zaproponowana przez arka tez nie podziałała. Nie wiem jak ale musimy zlokalizować gdzie znajdują się te loga LG :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x