Skocz do zawartości
Kunegunda_GoRyl

Youtube nie odpala filmików

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mimo poszukiwań i podrzuconych sugerowanych tematów nie odnalazłem takiego, który dotyczył by konkretnie mojego problemu. Otóż mój telefon nie odtwarza filmików na Youtube, po odpaleniu widgeta wybieram filmik na YT, po czym gdy próbuje go odtworzyć wyskakuje komunikat "Wystąpił problem podczas odtwarzania"

    Nie działa niezależnie od ustawienia 2G/3G, niezależnie od ustawienia jakości HQ/normal, ale co ciekawe, po włączeniu WiFi wszystko funkcjonuje aż miło... może ktoś będzie wiedział co zrobić aby móc z tego korzystać nie tylko przez WiFi, ale choćby przynajmniej przez 3G??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ustawienia -> sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Tryb sieci ustaw na GSM/ WCMA auto i następnie zaznacz ptaszkiem przy Włącz nieprzerwany dostęp mobilny. Sprawdź, czy działają filmiki.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Opcję nieprzerwanego dostępu mam włączoną cały czas <zaznaczona zielonym ptaszkiem> , a co do 2G/3G tak jak napisałem - próbowałem we wszystkich 3 konfiguracjach <GSM, WCDMA, GSM / WCDMA auto> i niestety YT ani myśli odpalić. Wciąż ten sam komunikat, który wcześniej opisałem.

    Nie tylko wyczerpałem możliwości w temacie ustawień 2G/3G ale nawet zrobiłem update ręcznie, nawet ściągnąłem nową wersję widget'a do YT... i cały czas ten sam komunikat. Co ciekawe filmiki np. na Wrzuta.pl lub tvn24.pl najnormalniej w świecie śmigają, nieważne czy na wrzuconym 2G czy 3G...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dokonaj aktualizacji aplikacji YouTube przez market albo za pomoca aktualizacji tel do najnowszej wersji (OTA)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam najnowszą wersję aplikacji YT <2.26 bodajże>, aktualizacje wszystkie przeprowadzam na bieżąco.

    YT czasem działa np. po restarcie telefonu, albo całkiem bez powodu, tak wczoraj zauważyłem, w domu odpalam - wszysko hula, a już podczas jazdy busem pół godziny później - lipa. Naprawdę próbowałem już wszystkiego co podpowiadaliście i to zanim jeszcze tu zajrzałem. Jak by ktoś miał jeszcze jakieś inne pomysły to byłbym wdzięczny, bo strasznie mnie to irytuje, w końcu wykładając na stół tyle papierków za telefon spodziewam się sprzętu co najmniej dopracowanego...

    EDIT : po restarcie telefonu YT działa normalnie. Nie potrafię dokładnie określić momentu do którego wszystko jest OK ale po pewnym czasie filmiki, zgodnie z powyższym opisem po prostu nie dają się uruchomić. Jedyna niestandardowa aplikacja jakiej uzywam to Task Killer, ale czy korzystanie z niego może mieć jakiś związek z nieprawidłowym działaniem aplikacji YT?

    Edytowane przez Kunegunda_GoRyl

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    sebooh

    czyż by ERA maiła problem z YT?

    Ja mam ten sam problem i nie wiem jak go rozwiązać.

    Widzę, że sieć operatora jest zbieżna to może tu tkwi problem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    czyż by ERA maiła problem z YT?

    Ja mam ten sam problem i nie wiem jak go rozwiązać.

    Widzę, że sieć operatora jest zbieżna to może tu tkwi problem.

    Ja też mam Erę. To zależy od nadajników.Jak przechodzę do dużego pokoju to mam bts-a z Zabrza..jak jestem w małym pokoju to widzi bts-a z Bytomia....w małym odtwarzam YT a w dużym już nie!!!! I to jest dziwne....jak wyjdę przed klatkę,pojawia się HSDPA a w domu sieć 3G ale H nie pojawia się przy ściąganiu danych!!! Dopiero na dworze przed budynkiem....blok z betonu wiec tłumienie większe...ale co to ma do rzeczy,że nie z wszystkich nadajników da się pobierać filmy na YT????? Na szczęście mam WI-FI ale to jest problem ERY i nie podlega dyskusji

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    sebooh
    Ja też mam Erę. To zależy od nadajników.Jak przechodzę do dużego pokoju to mam bts-a z Zabrza..jak jestem w małym pokoju to widzi bts-a z Bytomia....w małym odtwarzam YT a w dużym już nie!!!! I to jest dziwne....jak wyjdę przed klatkę,pojawia się HSDPA a w domu sieć 3G ale H nie pojawia się przy ściąganiu danych!!! Dopiero na dworze przed budynkiem....blok z betonu wiec tłumienie większe...ale co to ma do rzeczy,że nie z wszystkich nadajników da się pobierać filmy na YT????? Na szczęście mam WI-FI ale to jest problem ERY i nie podlega dyskusji

    Sprawdziłem jeszcze jedno.

    Włączyłem u mnie hotspot-a na sieci ERA. Połączyłem się z siecią na telefonie Samsung Galaxy S i YT chodzi bez problemu, a w moim Desire HD nie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Sprawdziłem jeszcze jedno.

    Włączyłem u mnie hotspot-a na sieci ERA. Połączyłem się z siecią na telefonie Samsung Galaxy S i YT chodzi bez problemu, a w moim Desire HD nie.

    Ale hotspot łączy się przez WI-FI (jako punkt dostepu) a chodzi o połączenie HSDPA - EDGE. Mieszkasz w centrum miasta,że korzystasz z hotspotu? A nie możesz sprawdzić na galaxy czy przez 3G pójdą filmy??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    sebooh
    Ale hotspot łączy się przez WI-FI (jako punkt dostepu) a chodzi o połączenie HSDPA - EDGE. Mieszkasz w centrum miasta,że korzystasz z hotspotu? A nie możesz sprawdzić na galaxy czy przez 3G pójdą filmy??

    Miałem na myśli to, że u mnie YT na 3G nie odtwarza filmów. Uruchomiłem funkcje telefonu Hotspot Wi-Fi i udostępniłem mój internet 3G do Galaxy S i na tym telefonie działa YT, pomimo, że korzystał z tego samego internetu. Na Galaxy S działają filmy z 3G bez najmniejszego problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x