Witam,
Przejrzalem forum ale z racji zmeczenia zaczynam: :mur:
Tak wiec wgralem nowy soft. I mam zupelnie czysty telefon. Chce sobie uporzadkowac konkaty. Niestety tu pojawiaja sie pytania i watpliwosci.
Telefon przed synchronizacja z Gmailem dodawal kontakty domyslnie jako telefoniczne aktualnie bo wybraniu 'dodaj kontakt' domyslna wartoscia typ jest google.
Aby nie robic sobie balaganu po zapoznaniu sie z watkami w tym temacie postanowilem zrobic rzecz nastepujaca:
Dodac wszyskie kontankty w moim koncie google przeprowadzic synchronizacje raz i miec to z glowy.
W tym miejscu pojawia sie maly problem
moje kontakty w gmailu wygladaja mniej wiecej tak:
Moje kontakty 6
Znajomi 1
Rodzina 1
Współpracownicy 3
Wszystkie kontakty 11
Po synchronizacji nie sa tworzone grupy Znajomi, Rodzina, Współpracownicy a;(
To zdaje sie sa domyslne grupy gmaila.
Zeby sprawdzic czy nie robie czegos zle zalozylem sobie grupe 'test' i dodalem kontakt po czym zrobilem synchro i grupa 'test' pojawila sie w telefonie razem z kontaktem.
Pytanie caly czas pozostaje to samo co nalezy zrobic aby zsynchronizowac grupy ktore juz sa. Bezcelowe wydaje mi sie tworzenie wlasnorecznie odpowiednikow grup rodzina, znajomi i tam przenoszenie kontaktow.
Bede wdzieczny za pomoc.
EDIT: Pomocny okazal sie jak zwykle wujek google. Okazuje sie ze jest to problem zgloszony i to ponad 9 miesiecy temu.
Jesli tez wam to przeszkadza mozecie w wolnej chwili kliknac na gwiazdke link Błąd 1632
[zmienilem tez temat watku]
Pozdrawiam
Wiking