dami8 Kupiłem używanego Magica i znalazłem na karcie pamieci jakieś pliki , jak: recovery-new.img oraz update.zip i własnie zastanawiam się czy ten telefon ma już Roota. A może jest jakiś sposób żeby to sprawdzić?
Frostbourn Sciagasz Terminal Emulator, wpisujesz komende: su Jesli pokaze sie # to znaczy, ze masz roota.
dami8 Tylko że w tym Terminal Emulator nie ma klawiatury wirtualnej i jest problem z napisaniem komendy
dami8 Sciagnąłem i Better terminal i zainstalowałem SU File Browser & Terminal i w obu przypadkach otwiera sie okno w którym pisze,że: "process#17966(potem cos tam jeszcze pisze) wants to run: /system/bin/sh as root:root" i mam do wyboru by zezwolic albo nie o co w tym chodzi bo ja nie bardzo sie na tym znam.?
baggus Zezwól, ale jeżeli masz takie coś czyli program Superuser permissions to znaczy, że masz modyfikowany firmware i na 99% roota też. To co wyskakuje to zabezpieczenie przed niepowołanymi programami, aby nie miały bezpodstawnie dostępu do roota i nie rozwaliły całego systemu.
dami8 Zezwoliłem i wyskoczył mi # tam gdzie sie komendy wpisuje tak że to wyglada tak: su# To znaczy że mam roota??
Misiek_ud Zezwoliłem i wyskoczył mi # tam gdzie sie komendy wpisuje tak że to wyglada tak: su# To znaczy że mam roota?? Czytałeś może post wyżej??? Sciagasz Terminal Emulator, wpisujesz komende: su Jesli pokaze sie # to znaczy, ze masz roota. Nie bardzo rozumiem czemu masz jeszcze wątpliwości. :muqq:
dami8 Nie bardzo rozumiem czemu masz jeszcze wątpliwości. Bo recovery wyglada mi jakbym nie posiadał Roota...teraz to ja juz całkiem zgłupiałem :zakrecony:
baggus Przeczytaj ten tutorial: http://wiki.android.com.pl/ROOT_dla_HTC_Magic (dokładniej IV część) i będziesz wiedział, że nie nie trzeba zmieniać recovery na stałe, aby zmienić rom.