Czesc. Mam chyba pytanie trochę inne niż w FAQ.
Z tego, co wyczytałem, telefon co chwilę łączy się i coś sprawdza/uaktualnia widgety, sprawdza pocztę itp. Zakładam, że paczkę Internetową z Ery będę wykorzystywał tylko wtedy, kiedy będę poza zasięgiem WiFi i będę się łączył ręcznie. Dlatego zastosuję APNdroida.
Ale...
Czy jest możliwość takiego ustawienia telefonu, żeby telefon automatycznie sam łączył się z wykrytą przez siebie siecią WiFi? Priorytetowo - z siecią "zaprzyjaźnioną", do której mu podam hasło (dom, praca), a jeśli nie ma znajomych sieci w pobliżu, wtedy z "najsilniejszą" siecią niezabezpieczoną? A może jakiś program do tego?
Chciałbym mieć wszystko na bieżąco (maile, aktualizacje, czy pogodę), ale przez WiFi, tam gdzie się da, a gdzie się nie da, chciałbym sam o tym decydować.
Druga sprawa - jak się dowiedziałem, G1FOTA niby jest darmowe ale odejmuje pakiety od miesięcznego limitu, prawda? Jeśli tak, czy da się ustawić, że poza zasięgiem WiFi, kiedy już włączę ręcznie APN Ery, nie mają do niego dostępu określone transfery? Bo może chcę tylko sprawdzić pocztę, a tu mi 60MB zejdzie "w tle" na aktualizację. Czy pozostaje wyłączenie aktualizacji automatycznych?