Skocz do zawartości
Didekc

Problem z instalacją ROMa P.A.C Man-PA - status 7

    Rekomendowane odpowiedzi

    Didekc

    Link do ROMa:

    [ROM][GSM&CDMA] P.A.C Man-PA. AOKP,CM&MIUI [JB][LINARO 4.7][4.1.2][uPDATED-28-01-13] - xda-developers

    Podczas próby instalacji pojawia się następujący komunikat:

    symlink: some symlinks failed

    E: Error in /sdcard/pac.zip

    (Status 7)

    Error flashing zip ' /sdcard/pac.zip

    Szczerze powiedziawszy jestem świeży w temacie Androida i już nie wiem co mam robić. Oczywiście bootloader mam odblokowany. Próbowałem instalacji z różnymi wersjami Lupus kernela i efekt zawsze był ten sam. Problem zapewne leży w tym, że posiadam baseband 64, a w opisie mowa jest o "Baseband version 58/62". Niestety nie znalazłem prawie żadnych informacji, o zmianie basebandu w Xperii Play (a na pewno zupełne nic o bb 58 lub 62).

    Model: Xperia Play r800i

    Android: 2.3.4 (kompilacja 0.62)

    Baseband: .64

    Kernel: Lupus-STOCK-GB v7

    Liczę, że uda się rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc.

    Edytowane przez Didekc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ch3mn3y

    Pobierz zipa jeszcze raz.

    albo

    Uzyj turbo kernel zamiast lupusa. Twrp wgra spokojnie.

    A romik sam w sobie swietny

    Sent using tf300t - stock 4.2.1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Didekc

    Dziękuję za szybką odpowiedź. Właśnie pobieram drugi raz i jak nie zadziała, to spróbuję z turbo kernelem. A jak wygląda sytuacja z wyborem GSM/CDMA? Wcześniej instalowałem pod GSM.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ch3mn3y

    Wgrywasz wersje gsm. No chyba ze masz telefon z usa z verizonu to wtedy cdma. Kazdy inny, nie wazne czy r800i/a/at/Z1/SO-01D to GSM, tylko r800x to CDMA

    Sent using tf300t - stock 4.2.1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Didekc

    Tak, wiem o tym... To było dość głupie pytanie, dopiero później to przemyślałem ;). ROM już śmiga na moim telefonie aż miło. Problemem prawdopodobnie było źle ściągnięte/skopiowane archiwum ROMu (czego bynajmniej nie okazywało). Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia :D

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x