pafnucy7 107 #1 Napisano 15 Czerwca 2016 Witam Koledzy posiadam, G928F z oprogramowaniem PDA: G928FXXS2BPE4 CSC: G928FDPX2BPC3, proszę o info jak go zrootować i wgrać TWRP. Planuję wrzucić Pure-Stock.ExtraLiteROM. Z góry dzięki za pomoc i wskazówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maarecki 1157 #2 Napisano 15 Czerwca 2016 @@pafnucy7 zobacz tutaj --> http://forum.android.com.pl/topic/252550-rootrecoverykernel-511-galaxy-s6-edge-g928f-knox0x1/ oraz tutaj --> http://forum.android.com.pl/topic/280535-cf-auto-rootg928f-601-g928fxxs2bpd2/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pafnucy7 107 #3 Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) @@maarecki poleciałem wg. instr. Audax-a bootuje się TWRP jest... Edytowane 15 Czerwca 2016 przez maarecki Poprawiono czytelność postu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pkpintercity 3 #4 Napisano 12 Sierpnia (edytowane) W nawiązaniu do: chcialem wgrac roota ale chyba nie w yej kolejnosci i poprostu wyskoczyl mi komunikat na tel. CUSTOM BINARY (RECOVERY) BLOCKED BY FAP LOCK dodana zawartość ok udalo sie wgrac odinem twrp, nie mialem wlaczonej opcji debugowania. teraz musze wgrac roota tak ?? dodana zawartość A pytanie czt jak zrobie rota wg. 1 linka z poradnika bedzie dzialac s health i bankowosc Edytowane 12 Sierpnia przez Gwozdek Dodałem odnośnik do tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spartan500 382 #5 Napisano 12 Sierpnia @pkpintercity OEM w ustawieniach programisty odblokowany ? Jeśli wgrałeś recovery TWRP to teraz wykonaj backup systemu, lub ewentualnie backup samego boota systemu i dopiero wgrywasz root Magisk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pkpintercity 3 #6 Napisano 12 Sierpnia (edytowane) a jak wykonac backup ??? i jak potem roota wgrac???? bo udalo mi sie wgrac tego twrp odinem poszlo elegancko a wgralem takiego \twrp-3.1.1-0-zenlte.img.tar Edytowane 12 Sierpnia przez pkpintercity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spartan500 382 #7 Napisano 12 Sierpnia @pkpintercity Po wgraniu TWRP pierwsze co to wykonujesz wipe, wpisujesz "yes" i czekasz na format, kolejno wybierasz reboot recovery i jeszcze raz wipe tak jak wcześniej i dopiero teraz uruchamiasz telefon, inaczej system nie wstanie. Najpierw uruchom telefon, później wykonasz backup i root. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pkpintercity 3 #8 Napisano 12 Sierpnia kurde a ja normalnie go wlaczylem i dziala ?? czyli teraz vol up home power i wipe potem znow reset i recorvery i znow wipe ??? dodana zawartość ale wpie factory reset ?? tylko ja nie mam opcji rebot recorvery tylko system now lub bootloader Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pkpintercity 3 #9 Napisano 31 Sierpnia no to lipa cos poszlo nie tak. wgralem co i jak ale chyba nie po kolei bo najpierw wgralem kernela a dopiero pozniej zrobilem wipe cashe ale wgralem tez su i du*a telefon sie wlaczy w sensie pokaze sie napis s6 edge +, da sie wejsc w tryb downolad i recorvery ale nie wiem co robic. nie zrobilem bacupa bo nie mialem tyle pamieci dodana zawartość poprawka nie moge wejsc w tryb recorvery pisze RECORVERY IS NOT SEANDROID ENFONFIG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach