caporeira @piotrzet23 W cenie z EU do PL ? Czyli to tak samo jak bym dzwonił bezpośrednio z telefonu ? W takim wypadku nie będzie nic taniej. Wystarczy że ściągnę aplikację "WiFi Calling" z Play Market ?
piotrzet23 Tak ceny są taike same jak w PL. MuszisZ mieć odpowiedni model telefonu i nic się nie ściąga
caporeira Dzięki, karta sim musi wtedy też być w telefonie? Czy jest różnica jak karta jest na abonament czy na kartę? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
caporeira Dziękuję. A masz może jakieś doświadczenie jak to w praktyce działa? Jakość połączenia, niezawodność, itp? Chodzi o to że musiałbym kupić telefon z tą funkcją pod konkretną kartę sim i przejść na abonament. Pytanie czy gra warta świeczki? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
piotrzet23 Ja korzystam z tego w T-Mobile jeżeli masz dobry zasięg sieci wifi to działa bardzo dobrze. Jeżeli dużo siedzisz w UE za granicą to moim zdaniem warto.
Monitkowa też jestem za Wifi Calling tylko tutaj dużym ograniczeniem jest to, że zaledwie kilka aparatów (dodam, że koniecznie kupionych w Play) to obsługuje http://promocje.play.pl/wificalling/
piotrzet23 @Monitkowa Nie muszą być kupione w play. Mogą być gdzie indziej ważne żeby zainstalować soft play.
Monitkowa Ok, z góry zakładam, że nikt kto kupi telefon na wolnym rynku nie będzie pakował w niego brandu Playa:trollface: Taka informacja widnieje na stronie, dlatego taką przekazałam 😉
caporeira Kiedyś była taka usługa że było można dzwonić przez stronę internetową. Trzeba było tylko wykupić tę usługę. Jest jeszcze coś takiego? PS. Był chyba też jakiś numer lub kod przez który się dzwoniło przez internet i było taniej. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka