Skocz do zawartości
Dawid Blyat

rozwiązany Po ustawieniach fabrycznych wchodzi tylko do TWRP, ponowna instalacja nie pomaga.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam. Posiadam LG Magna. Posiadał on androida 5 później aktualizowałem przez narzędzie od LG do 6 - miał support. Skusiłem się na zainstalowanie Lineage OS 14.1. Zrobiłem roota, odblokowałem bootloadera, następnie zainstalowałem system przez TWRP. Po uruchomieniu wszystko śmigało cacy.. Po dwóch tygodniach pracy stwierdziłem, że przywrócę do ustawień fabrycznych.. Telefon się uruchomił w TWRP wyczyściłem przez WIPE.. Po kliknięciu "Reboot System" telefon się wyłącza i odpala ponownie w trybie TWRP.

     

    Dodam tylko, że instalacja od nowa Lineage OS nie pomogła. nadal telefon się uruchamia w trybie TWRP :/

    Wcześniej pojawiał się tzw. "żółty ekran" więc to był efekt odblokowanego bootloadera. Teraz wnioskuję, że jest zablokowany. Da się to naprawić?

    Edytowane przez srbastek
    Doprecyzowano nazwę tematu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Dawid Blyat Bootloader nie mógł się ot tak zablokować.

    Wykonaj te komendy (jedna po drugiej) w terminalu TWRP i sprawdź czy działa
     

    dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota
    dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    15 godzin temu, Lysolus napisał:

    @Dawid Blyat Bootloader nie mógł się ot tak zablokować.

    Wykonaj te komendy (jedna po drugiej) w terminalu TWRP i sprawdź czy działa
     

    dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota
    dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc

     

    Zwraca mi wpis "Can't open '/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota': No such file or directory. ' 

    W dwóch poleceniach :/ 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Dawid Blyat Poka co pokazuje po wykonaniu polecenia

    ls /dev/block/platform/

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Lysolus również to samo: No such file or directory :/ 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Dawid Blyat Kurde, to nie wiem. Chciałem zaadoptować sposób z G3 bodajże na tą samą przypadłość. Ale to raczej bez sensu jeśli nie wyszukuje Ci tych partycji. Nie znam się na tyle żeby zgadywać które to.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    piskorfa
    Dnia 20.02.2018 o 23:50, Dawid Blyat napisał:

    Telefon się uruchomił w TWRP wyczyściłem przez WIPE..

    Może zrobiłeś też wipe /system?

    Spróbuj zainstalować Lineage ponownie

    dodana zawartość

    Miałem kiedyś jeden telefon, który tak się zachowywał, że ciągle wchodził w TWRP

    Mi pomagało wtedy wybranie z poziomu TWRP opcji Reboot to bootloader i z poziomu bootloadera uruchomienie telefonu poprzez długie przytrzymanie przycisku power

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Godzinę temu, piskorfa napisał:

    Spróbuj zainstalować Lineage ponownie

    Nie pomaga :/ 

     

    Godzinę temu, piskorfa napisał:

    Mi pomagało wtedy wybranie z poziomu TWRP opcji Reboot to bootloader i z poziomu bootloadera uruchomienie telefonu poprzez długie przytrzymanie przycisku power

    Również nic :/ 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    piskorfa

    Usuń katalog TWRP z głównego katalogu pamięci wewnętrznej. Jeśli masz tam jakieś backupy to skopiuj je przed tym na komputer.

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Godzinę temu, piskorfa napisał:

    Usuń katalog TWRP z głównego katalogu pamięci wewnętrznej. Jeśli masz tam jakieś backupy to skopiuj je przed tym na komputer.

     

    nie mam takiego :o

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x