karpik607
1. Czy wariant X2 pro 8gb/128 gm ma pamięć ufs 3.0? Najtańsze wersje ponoć nie mają.
tak, najtańszą wersją jest 6/64 ale u nas jej nie ma
karpik607
2. Jak wygląda i jak sprawuje się Color OS 7? Czy jest ładniej /lepiej w porównaniu z działaniem poprzedniej wersji?
bez porównania, bardzo przypomina czystego androida, nigdy mi się chyba z żadnego telefonu tak przyjemnie nie korzystało
karpik607
3. Czy aparat jest przynajmniej "dobry" w tej klasie cenowej? (niektórzy mówią że aparat to lipa)
tak, zrobisz dobre zdjęcia w dzień (w nocy jest trochę gorzej), zawsze masz możliwość instalacji gcama, który bardzo poprawia jakość
karpik607
4. Jak długo orientacyjnie może być wspierany Realme X2 pro? Chodzi mi o to czy wsparcie skończy się na androidzie w wersji 11 czy też może OPPO zadba o to aby ten model dostał również 12 w przyszłości?
tego to już nie wiem, w teorii ma być wspierany 2 wersjami, startował z 9, w polsce pojawił się kiedy wprowadzono 10 (nie jestem pewien do końca kiedy w europie, sporo hindusów gadało, że dostanie 12, ale podchodziłbym z tym z dużym dystansem), do tego ten model jest chyba ich najlepiej sprzedającym się "wysoko-półkowcem" (nie dziwota, x3 jest przeciętny, a nawet gorszy od x2 pro, a x50 pro drogi) więc jakaś nadzieja jest
karpik607
5. Jak oceniasz jakość rozmów tefonicznych zarówno na zestawie głośnomówiącym jak i na słuchawkach bezprzewodowych? Czy jakość dźwięku jest zadowalająca? Sporo rozmawiam więc to dla mnie dość ważne. A różnie to bywa.
z zestawu głośnomówiącego nie korzystam, więc ci nie powiem, jakość rozmów telefonicznych jest normalna, nie zauważyłem, żeby była gorsza niż w innych telefonach