A no mam od jakiś 2 tygodni 11ke. X2 Pro. Różnice - ogromne i przede wszystkim na plus. Dodano takie rzeczy jak pełna edycja poszczególnych elementów w motywie - z taką ilością opcji nie spotkałem się w żadnym innym sofcie u konkurencyjnych marek. Albo pobierać gotowce z marketów, albo zewnętrzne edytory do robienia motywów. Bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma 2 dni. Różnic w płynności nie zauważyłem, czyli się nie pogorszyło, a polepszenia nie ma możliwości zauważyć bo wszystko tak zapinkala, że ciężko nadążyć. Aparat robi zdjęcia szybko i dobrze. Tryb nocny robi robotę. Zasięg w 5G - wręcz kozak. W porównaniu do 4G, w miejscach gdzie byłem już bez zasięgu mam ponad 3 kreski z conajmniej LTE. Aczkolwiek nie wiem, czy ma to coś wspólnego, czy tylko sam efekt 5G. W każdym razie jest dobrze. Ciemny motyw działa dobrze. W 10ce był problem z paskiem nawigacji - był przesunięty lekko do góry i często był pod nim biały pasek. Jak jest w 11, nie wiem, przesiadłem się wtedy na gesty i już tak zostało. Dodano częściowe rozwiązanie funkcji, której wielu brakowało - % baterii obok ikony, a nie w ikonie. Niestety tylko na ekranie blokady, w statusbar bez zmian. Lepsze to niż nic. GPS, NFC, itp działa bez zarzutu. Nie poprawili natomiast jednego - problem z dodatkowym oknem słownika w gBoard nadal występuje, ale mam na to rozwiązanie. Wystarczy odinstalować aktualizację i wyłączyć auto dla gBoard w sklepie Play. Wtedy problem znika. Podsumowując zmiany bardzo na plus, prawie wszystko ja należy. Osobiście polecam. Aktualizacja z OTA, bez żadnych VPN itp. Sieć i dystrybucja niemiecka. Cały soft jest w PL, tylko karta aktualizacji po angielsku, ale dla mnie to akurat nie problem. Aktualizacja miała 3.7GB.