@tomekkkkpowiedz proszę co robisz na telefonie dokladnie step by step, ze takie cos Ci wyskakuje. Wczoraj z ciekawosci w 30 stopniowym upale włączyłem nagrywanie w max rozdzielczosci z telefonem na sloncu na kilka dobrych minut, dodatkowo w etui od spigena co teoretycznie utrudnia odprowadzanie ciepła przez obudowe i... nic. Na wakacjach czesto też krece w upale filmy, trzaskam foty, dodatkowo działa nawi.
Praktycznie wszystkie moje samsungi, które miałem, jeździły ze mną jako nawi w aucie, czasem trasy po 300-400km dziennie, na przedniej szybie prosto na sloncu i tez nic.. i tez kazdy z Exynosem. Jedyny telefon, który mi sie wyłączył od przegrzania na słoncu podczas nawigowania to LG Stylus którego mialem jakis czas słuzbowo.
Może masz po prostu walniety egzemplarz ?
dodana zawartość
Szybki test z badaniem temperatury pirometrem. Telefon lezal bez etui na biurku, na gumowej macie płasko. Temperatura mierzona mniej więcej na wysokosci aparatów, tam gdzie się najbardziej grzeje u mnie. W tym miejscu jest najcieplejszy.
26.9 st. C. - bazowa temperatura
3DMark - WildLife:
- 60 sekund po odpaleniu: 28.3 stopni C
3DMark - Wild Life Extreme Test:
- koniec pętli 1/20 - 29.7 stopni C (ekran 33.1)
- koniec pętli 2/20 - 41.7 stopni C (ekran 34.2)
- koniec pętli 4/20 - 42.6 (ekran w górnej części na wysokości kamery - 40.1 stopnia, niżej 34.1)
- Koniec pętli 6/20 - 40.9 (na dolnej części tylnej obudowy i od góry do wysokości aparatów miedzy 32 a 35 stopni, ekran 40 stopni)
- Koniec pętli 13/20 + podłączona ładowarka na szybkie ładowanie - od dołu plecki 32 stopnie, po srodku 36, na wysokosci aparatów 40.2 stopnia (ekran w dolnej części 34.1, w srodkowej 36.2, w gornej 38)
- Koniec pętli 20/20 z podłączoną ładowarka na szybkie ładowanie - w najcieplejszym miejscu jak wyżej, temepratura nie przekracza 40.1 - 40.3 stopnia. Ekran bez zmian w stosunku do pomiaru po 13 pętlach.
Odpaliłem nagrywanie w 8K + podłączona ładowarka z fast charge:
- po dwóch minutach: ekran 37.2 stopnia / obudowa na wysokosci aparatów 39.5 stopnia
- po pięciu minutach: ekran na górze 39.7 stopnia / obudowa 40.2 stopnia
Zrobiłem z ciekawości test na moim S7 równiez z exynosem, niestety nie ma Androida 10 wiec Wild Life Extreme nie mogłem zrobić, ale najbardziej obciązający test wykazał 39.8 stopnia w gornej czesci telefonu po trzech testach.
Maksymalna temperatura, którą telefon osiągnał to 42.6 stopnia, która potem spadła do 40-41 stopni.
Ani razu żadnego komunikatu o przegrzaniu.