zaxdamian19 Witam wszystkich. Mam samsunga A5 2016. Pytanie dotyczy znikającej pamięciwew. w urządzeniu. Dwa tyg. temu miałem 900MB wolnego miejsca więc przerzuciłem aplikacje na kartę oraz użyłem popularnych aplikacji do czyszczenia androida. Po tych zabiegach miałem 2.1 GB miejsca. Parę dni temu zrobiłem aktualizajce aplikacji na tel. przez sklep paly. Teraz znów mam mało wolnej pamięci 1.1GB. Coś ewidentnie zaśmieca tel. i nie usuwają tego programy do czyszczenia. Nie mam roota, ale moge zrobić jeżeli będzie to konieczne do wyczyszczenia aplikacji. Z 10GB pamięci wew. przeznaczonej dla użytkownika dokumenty, filmy i muzykai aplikacje zajmują 4GB. Gdzie reszta?
[usunięty] zaxdamian19 Gdzie reszta? Zajmuje ją system? Często producent podaje całkowitą pamięć a nie pamięć dla użytkownika. Może tu jest problem?
zaxdamian19 Te, które przeniosłem wcześniej, pozostają na karcie. Przeniosłem jeszcze kilka. Obecnie wygląda to tak Pamięć dla użytkownika 16GB Dokumenty 58,6MB Obrazy 129MB Dźwięk 100 MB Filmy 133MB Aplikacje 3,3GB Jakby nie liczyć brakuje 12,28GB pamięcie
dzidexx zaxdamian19 Jakby nie liczyć Źle liczysz - system, cache, inne partycje też są w tych 16Gb, po kupnie miałeś 10-11 GB wolnego. Zainstaluj diskusage i popatrz. Aplikacje przeniesione - tylko część ich plików jest na karcie
zaxdamian19 Fakt, źle napisałem. Odjąłem od całkowitej pamięci. Jednak dla użytkownika powinno być 10,8GB wolnego miejsca. Nie zmienia to faktu, że brakuje 7GB. Cache wyczyszczone czym się dało. Disk usage wygląda tak. Nie zgadza się ilość miejsca aplikacji