maciekmm
Nie rozumiesz mnie, napisałem , że ładowarka naładowała kilka razy tel. od 0% do 100% w 28min. a teraz nie potrafię osiągnąć tego celu w tak krótkim czasie
Sytuacja prawdopodobnie się wyjaśniła, otóż miałem wyłączoną opcję w ustawieniach baterii "Tryb wysokiej wydajności" kiedy go włączyłem to ewidentnie ładowanie przyspieszyło, szczególnie w końcowej fazie ładowania, czyli pomiędzy 75% a 100% naładowania baterii, wychodzi więc na to, że aby naładować ten telefon w deklarowanym przez producenta czasie, czyli w 28min. to trzeba mieć włączony "tryb wysokiej wydajności", oraz "inteligentne szybkie ładowanie" (nie przypominam sobie jednak , abym włączał , lub wyłączał kiedykolwiek "Tryb wysokiej wydajności" , ale widocznie w początkowych dniach, po kupnie telefonu, tryb ten musiał być włączony)
Czy ktoś kto ma ten telefon, może sprawdzić czy jest w stanie naładować telefon w 28 min beż włączenia opcji "Tryb wysokiej wydajności" ?
Teraz muszę to jeszcze potwierdzić ładując telefon od 0 do 100%, co zrobię jutro, po rozładowaniu telefonu.
Ile zapłaciliście za ten telefon?
Muszę wam powiedzieć, że miałem cholerne szczęście, otóż, mi udało się nabyć Norda 4 za 1529zł.
Kupiłem telefon w przedsprzedaży 30 lipca w X-komie, za 1999zł, ale kupiłem poprzez Allegro, gdzie uzyskałem dwie promocje, pierwsza płatność metodą Cashback, co pozwoliło mi uzyskać zwrot 150zł, i do tego wpadło mi za zakup w dziele RTV/AGD, 20 monet, czyli 20 zł. Uzyskałem więc łączny zwrot 170zł, ale to nie koniec……….
Otóż była promka dla osób nabywających ten telefon w przedsprzedaży do 4 sierpnia, gdzie szło wyhaczyć słuchawki za około 270zł, więc wchodzę na stronę OnePlus , aby zarejestrować produkt, ale widzę, że jest jeszcze inna promocja "zwrot blik 300zł" dla osób, które nabyły Norda od 6 do 10 sierpnia za 2299zł . Ja kupiłem telefon przed 6 sierpnia, a dokładnie 30 lipca, ale patrzę tak na ten mój dowód zakupu (faktura) z X-komu, a tam tylko data wystawienia faktury na 6 sierpnia, więc myślę sobie, co tam, spróbuję trochę oszukać system :, i zarejestrować produkt z datą zakupu 6 sierpnia, porobiłem zdjęcia faktury itp. i zarejestrowałem produkt do promocji "zwrot 300zł blik na telefon" no i o dziwo się udało, dostałem już maila o pozytywnym zweryfikowaniu mojego zgłoszenia do promocji, i wypłaceniu (blik) w ciągu 14 dni 300zł na podany w zgłoszeniu nr telefonu. :