xperiagosc
Przecież LTE to nie prędkości do 150 Mb/a, a znacznie, znacznie więcej. Co do 5G masz różne wersje i różne parametry, które mają być spełniane. I to 5G które jest obecnie u nas je spełnia, więc nie wiem bardzo o co ci chodzi. 5G może być również wolniejsze niż LTE zależnie od tego jaką szerokość pasma się stosuje. Poza tym których parametrów 5G obecnie nie spełnia?
adtech84
W jaki sposób jest ograniczona przez to, że jest w DSS? Prędkości zarówno w jednym jak i drugim wypadku są bardzo zbliżone przez to, że sieci zastosowały agregację z LTE. W Plusie owszem te prędkości to nowość, bo LTE jest zapchane i leży i kwiczy. Ping również jest wyższy niż chociażby w T-Mobile. To, że LTE działa podobnie to żadna nowość, bo nie jest to 5G SA tylko 5G SA czyli do sygnalizacji potrzebuje LTE i w każdym wypadku u nas jest to taka wersja 5G. Żeby ping był faktycznie niższy potrzebne jest 5G SA, którego obecnie na całym świecie jest bardzo mało uruchomień. Większość opiera się na rozwiązaniach 5G NSA, czyli takich jak u nas. Co do Wrocławia byłem testowałem i wcale sieć nie jest tylko na rynku ale i w innych częściach miasta.
Tutaj testy z Warszawy. Widać, że konkurencja pomimo zastosowania DSS ma lepszy ping i prędkości wysyłania niż Plus.